Mihin MMA tarvitsee Nuorisofoorumia?

Nuorisofoorumi Tampereella

MMA perusti viime vuonna Nuorisofoorumin suunnittelemaan ja tukemaan nuorisotoimintaa. Kuvassa MMA:n aktiivipäiville osallistuneita nuorisofoorumilaisia Riina Cannistrà, Jussi Nikamaa, Marko Paasu, Patrik Källström, Piia Liimatta, Markku Olkkonen, Susanna Salmi, Jani Koskinen, Reko Sipilä, Peter Hellström, Annika Rautiainen ja Suvi Leinonen.

Nuorisofoorumin muodostavat nelisenkymmentä MMA:n aktiivista nuorta jäsentä eri puolilta Suomea. Mukana on paikallisyhdistysten nuorisovastaavia sekä nuoria rivijäseniä, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään MMA:n toimintaa, niin että se vastaa jatkossakin tulevaisuuden myynti- ja markkinointiosaajien tarpeisiin. Foorumin on tarkoitus aktivoida työelämän nuoria ammattilaisia ja tarjota myös alan opiskelijoille polku, jota myöten löytää mukaan liiton toimintaan. Tavoitteena on saada MMA:han lisää nuoria, alle 35-vuotiaita, jäseniä sekä tuoda nuorten MMA:n jäsenten ääni kuuluviin.

MMA:n aktiivien tapaamisessa Tampereella pohdittiin teemaa ”Maailma muuttuu – miten liitto muuttuu sen mukana?”. Nuorisofoorumilaiset olivat mukana ryhmätyöpajojen keskusteluissa. Niissä päädyttiin tulokseen, että vastakkainasettelua nuoret ja uudet – vanhat ja kokeneet, ei haluta lisätä, vaan toivottiin enemmän vuoropuhelua. Toisaalta todettiin, että nuoret tietävät, miten tähän kohderyhmään saadaan kontakti ja miten tehdään nuoria kiinnostavaa sisältöä esimerkiksi tapahtumiin. Jäsenyhdistyksillä ja nuorisovastaavilla tulee tässä työssä olemaan suuri rooli jatkossakin.

Nuorisofoorumilla on nyt selkeät suunnitelmat vuodelle 2016 ja tästä on loistava jatkaa! Toiminnan missio ja strategia ovat kirkastuneet, mikä auttaa saattamaan toimintaa paremmin konkretian tasolla ja sitä kautta uskomme, että tulostakin alkaa syntyä.

Nuorisofoorumi jatkaa pohdintaa tulevaisuudessa siitä, miten parhaiten tuetaan jäsenhankintaa. Kliseisesti on pakko todeta, että yhteistyössä on voimaa! Nuoret ja kokeneet yhdessä. Meitä kaikkia tarvitaan.

 

Piia Liimatta, MMA:n Nuorisofoorumin jäsen

Jos olet kiinnostunut osallistumaan MMA:n nuorisotoiminnan kehittämiseen, ole yhteydessä MMA:n nuosrisoasiamies Joanna Purostoon, joanna.purosto(at)mma.fi

Lisää tietoa nuorten toiminnasta löydät MMA:n nuorten omilta verkkosivuilta:  http://tulevaisuuden.mma.fi/