Oma MMA:ssa on pieniä teknisiä mutkia, joita korjailemme parhaillaan! Pyydämme anteeksi mahdollista säätöä.

Intohimona yrittäjyys

Yrittäjyys vetää Viljami Karjulaa puoleensa. Kiinnostus myyntiin ja markkinointiin syttyi jo peruskoulun jälkeen kansanopiston yrittäjyyslinjalla.

”Kiinnostuin yrittämisestä ja myyntityöstä varhain. Jo peruskoulun jälkeen oli itsestään selvää, että tulen työskentelemään tulevaisuudessa myynnin ja markkinoinnin parissa.

Ennen lukiota opiskelin vuoden Reisjärven kansanopiston yrittäjyyslinjalla, minkä myötä pääsin kokeilemaan siipiäni yrittäjänä. Osana Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa syntyi vaatealan yritys Placo Clothing, jota pyöritimme parin kaverin kanssa lukioaikana. Sittemmin päätin keskittyä enemmän opiskeluun ja työelämässä uusiin haasteisiin.

Nyt opiskelen myyntiä ja markkinointia Oulun ammattikorkeakoulussa toista vuotta. Opintojen ohessa työskentelen myynnin ja asiakashankinnan tehtävissä yrityksessä, joka keskittyy pk-yritysten liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen. Olen Tulevaisuuden Kasvupoluilla mukana valmennusprosesseissa ja myynnissä. Lisäksi olen ollut mukana ideoimassa yrityksen markkinointia.

Myynnin ja markkinoinnin opinnoissa minua kiinnostaa erityisesti digimarkkinointi ja markkinointipsykologia. Näitä oppeja pääsen hyödyntämään myös vanhempieni perustamassa maatilayrityksessä, josta vastaamme nyt yhdessä veljieni kanssa ja jossa olen myös omistajana.

Olen ollut tilalla hommissa pienestä pi­täen ja uskon, että työnteon meininki ja kiinnostus yrittäjyyteen ovat syntyneet jo pienenä perunoita kuokkiessa ja kantavat hedelmää vieläkin.

Näillä näkymin valmistun jouluna ja tarkoituksena on jatkaa samalla kombolla, talvet nykyisessä työpaikassani ja kesät perheyrityksessämme myynnin ja markkinoinnin tehtävissä. Tulevaisuudessa minua kiinnostaa ehdottomasti yrittäjyys, ja sitä kohti kuljen joka hetki.”

Viljami Karjula, 22

  • Myynti ja asiakashankinta, Tulevaisuuden Kasvupolut Oy 2019–
  • Reserviupseerikurssi 253 ”Perintö” 2019
  • Yrittäjä, Placo Clothing 2017–2019
  • Myynti ja markkinointi, Lännentila Oy 2015–
  • Oulun ammattikorkeakoulu, liiketalous 2019–
Kuvat: Lasse Lehto