Palkkaneuvonta ja -laskuri

Paljonko sinun kannattaisi pyytää palkkaa? Jäsenenämme saat henkilökohtaista palkkaneuvontaa, josta saat konkreettista apua palkkaneuvotteluihin.

Katso, kuinka paljon alalla tienataan Oma MMA -palvelussamme olevasta laskurista tai pyydä henkilökohtaista palkkaneuvontaa Heidiltä tai Samulilta sähköpostitse.

Palkkaneuvojamme

Kun tarvitset henkilökohtaista palkkaneuvontaa, ota meihin yhteyttä! Sinun kannattaa ennen yhteydenottoa tutkailla hieman Palkkatutkaamme. Lue myös lisää palkkaneuvostamme täältä ››

Tutki alojemme palkkoja laskurillamme

Jäsenenämme pääset käsiksi kattavaan palkkalaskuriimme eli Palkkatutkaan Oma MMA -palvelussa. Palkkatutkasta löydät nyt tuoreet vuoden 2021 palkkatiedot. Selvitämme vuosittain työsuhteisten myynnin ja markkinoinnin ammattilaisten palkkatietoja muun muassa kokemusvuosien, tehtävän, toimialan ja alueen mukaan. Palkkatutkan avulla voit arvioida, onko palkkatasosi kohdallaan. 

Palkkatutkimus

Teemme vuosittain myynnin ja markkinoinnin alan palkkatutkimuksen. Siksi meillä on käsissämme aina tuoreinta dataa alan palkoista. Jäsenenämme pääset aina ensimmäisenä käsiksi alan yksityiskohtaisiin palkkatietoihin.

Vuoden 2021 palkkatutkimuksemme osoitti, että myynti- ja markkinointiala näyttää taklanneen korona-ajan aiheuttaman palkkanotkahduksen. Kun vuonna 2020 lomautukset ja irtisanomiset rokottivat alan ammattilaisten palkkoja, on palkkatasossa päästy nyt korkeammalle tasolle kuin ennen pandemiaa.

Tutkimukseemme vastanneiden mediaanipalkka oli 5 360 euroa kuukaudessa vuonna 2021. Kasvua oli yli seitsemän prosenttia vuoden takaiseen verrattuna.

Ilahduttava tulos oli myös, että naiset kuroivat palkkakehityksessä eroa miehiin pienemmäksi. Naisten mediaanipalkat kasvoivat 13,2 prosenttia,
kun miehillä nousu oli 6,8 prosenttia. Silti naisten palkat jäivät miesten palkkoja jälkeen riippumatta asematasosta, tehtävästä tai siitä, millä alalla naiset
työskentelivät.

Kuilu sukupuolten välisessä palkkauksessa kasvaa

Vuonna 2020 tekemämme laaja palkkatutkimus antaa rajun kuvan myynnin ja markkinoinnin parissa työskentelevien naisten palkkauksesta. Tutkimuksen mukaan markkinoinnin parissa työskentelevät korkeasti koulutetut naiset uhkaavat jäädä suoranaiseen palkkakuoppaan.