23.2.18 / 10:48
Timo Sorri

Myyjän aktiivimalli

Yrittäjänä yritän muistaa, että voin joutua työttömäksi milloin tahansa, koska joku voi aina erottaa kaikki yritykseni henkilöt toimitusjohtoa ja hallitusta myöten. Tuo joku on asiakas. Työttömyys on yrittäjälle palkka passiivisuudesta - myynti- ja asiakaspalvelukyvyn puutteesta. Aktiivisuus puolestaan palkitaan uusilla asiakassuhteilla ja lisätilauksilla.

20.2.18 / 13:33
Heikki Luoma

tunnista vahvuutesi

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen tuottaa tehokkuutta ja menestystä. Mutta se missä asioissa olet hyvä, on yllättävän vaikea selvittää.

Einstein halusi soittaa viulua. Hän teki sitä mielellään, mutta hän ei ollut hyvä viulisti. Hän oli keskinkertainen viulisti, eikä viulun soittaminen ollut Einsteinin todellinen vahvuus.

14.2.18 / 12:47
Juha Häkkinen

kilometrikorvaus_ei_paisuta_tasetta

Kirjanpidon standardimuutos aiheuttaa tasehuolia osalle yrityksiä. Ensi vuonna voimaantuleva IFRS 16 -standardi pakottaa nimittäin yritykset siirtämään leasingautonsa taseeseensa, vaikka yritys ei omistaisi autoja.

8.2.18 / 13:43
Jasmine Plavsic

myyja_ei_lakkoile

Ainoa oikeudenmukainen palkkamalli myyjälle on osittain tulosperusteinen. Hyvinä jaksoina saa takoa ja huonompina fokus pysyy oman talouden pelastamisessa. Ei tarvitse perustella aiheuttamaansa kuluerää näennäisellä työpanoksella tai syyttää niitä tuttuja ulkopuolisia tekijöitä.