Puheenjohtajalta: Jälleenrakennus alkaa, taas meitä tarvitaan!

Juhlavuotemme teema osuu tähän hetkeen todella konkreettisesti. Valitettavasti koronavirus iski välittömästi myös meidän MMA-joukkueeseemme. Asiakkaat ja markkinat katosivat monelta totaalisesti yhdessä yössä. Poikkeuksellinen tilanne osoitti myös MMA:n tarpeellisuuden ja toimintakyvyn.

Sopeutumista uusiin toimintatapoihin kaivataan nyt ja jatkossa meiltä kaikilta yksilöinä, ja myös yrityksiltä. Toivottavasti olette kaiken myllerryksen keskellä saaneet pidettyä huolta myös itsestänne. Me kaikki tarvitsemme lepoa, kuntoilua ja läheisyyttä.

Myynnin, oston ja markkinoinnin osaajat ovat jälleen avainasemassa, kun talouden jälleenrakennus alkaa. Meihin MMA-ammattilaisiin panostamalla on lupa odottaa mahdollisimman rakentavaa ja nopeaa kehitystä. Tämä porukkamme on varmasti jälleen yksi tärkeimmässä roolissa oleva ryhmä, sillä myynti ja markkinointi luovat työtä ympärilleen. Isoin virhe on pitää nämä osaajat lomautettuina tai irtisanoa heitä.

Arvostus kaikkea tehtyä työtä kohtaan kasvaa varmasti tässä jälkihoidossa. Toivottavasti opimme tekemään enemmän yhdessä. Tarjotaan ja pyydetään useammin apua ja otetaan sitä myös reilusti vastaan. Tärkeää on edelleen huolehtia omasta monipuolisesta osaamisestaan. Kehitetään alan ja sitä myöten yritysten osaamista yhdessä edelleen ja ollaan hereillä tulevista mahdollisuuksista.

Kutsukaa myynti ja markkinointi heti töihin! Osaavien ammattilaisten tekemä myynti- ja ostotyö sekä markkinointi tuovat turvallista tulevaisuutta koko Suomelle. Luottakaa ammattilaisiin, me kyllä vastaamme huutoon.

Marko Hovinmäki

Puheenjohtaja, MMA