Myynnin avoimissa työpaikoissa tarjotaan pullanmuruja

Myynnin avoimissa työpaikoissa tarjotaan pullanmuruja

”Ihmisten hyväksikäyttö on vallannut työmarkkinat myynnin alalla.” Näin kommentoi yksi Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n työpaikkakyselyyn vastanneista.

Myyntialalla on yli tuhat työtöntä, vaikka avoimia myynnin työpaikkoja on liki kolmetuhatta. MMA halusi selvittää, miksi. Aihe on polttava, minkä todistaa verkkokyselymme valtava suosio. Saimme kahden viikon aikana yli 900 vastausta, ja mikä parasta, yli 400 kertoi omin sanoin kokemuksistaan työnhakijana. Vastaajat jakoivat toki myönteisiäkin kokemuksia, menestystarinoita ja vinkkejä muille, mutta joukossa oli valitettavan paljon karuja välähdyksiä työnhakijan vastoinkäymisistä ja huonosta kohtelusta.

Suuri kiitos kaikille vastaajille – tästä riittää pureskeltavaa moneksi jutuksi!

Tutkimukseen vastanneiden kokemusten perusteella suurimmat syyt myynnin alan työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan löytyvät avoimien työpaikkojen huonosta palkkauksesta, työtä tarjoavien yritysten epäluotettavuudesta ja ikäsyrjinnästä. Puhelinmyyntiä ja ovelta ovelle -myyjän paikkoja on tarjolla, mutta b-to-b-myynnin ammattilaisen ja asiantuntijan töitä on vähän ja niistä on kova kilpailu.

Lue lisää ja tutustu vastaajien kommentteihin osiossa Tutkimukset.

Verkkokyselyssämme tiedustelimme myös kokemuksia TE-toimistosta ja rekrytoinnista. Niistä kerromme toisessa raportissa, jonka löydät myöhemmin myös osiosta Tutkimukset.

Lisäksi saamme kyselymme taustaksi todellista dataa avoimista paikoista. Yhteistyökumppanimme Duunitori Oy tutki syksyn aikana avoinna olleiden myynnin työpaikkojen jakautumista tehtävänimikkeittäin, toimialoittain ja maantieteellisesti. Tästä tutkimuksesta kerromme myöhemmin.