Jäsenemme ehdolla eduskuntaan

Eduskuntavaaleissa on ehdolla useita Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA:n jäseniä. Tässä esittäytyvät ehdokkaat, jotka ovat toimittaneet tietonsa meille.

 1. Mikä on puolueesi?
 2. Kerro lyhyesti itsestäsi.
 3. Mitä asioita haluat edistää?
Knaster

Anne Knaster, Espoo

 1. Kokoomus Uusimaa
 2. Olen 56-vuotias sairaanhoitaja ja olen suorittanut MBA-tutkinnon. Olen toiminut vaativissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä yli 20 vuotta, tästä suurimman osan kansainvälisissä sairaalatarvikealan yrityksissä. Viimeiset vajaat viisi vuotta olen työskennellyt toiminnanjohtajana Lastenklinikoiden Kummit ry:ssä vastaten operatiivisesta toiminnasta, varainhankinnasta sekä tapahtumista.
 3. Työllisyyttä, yrittäjyyttä sekä SOTE-uudistuksen jalkauttamista.

 

www.anneknaster.fi 

 

timperi

Kati-Erika Timperi, Jyväskylä

 1. Kokoomus
 2. Koulutukseltani olen maatalous-metsätieteen maisteri kuluttajaekonomiasta. Toimin Keski-Suomen Martat ry:n toiminnanjohtajana. Olen Jyväskylän kaupunginhallituksen ja kaupunginvaltuuston jäsen, sekä Keski-Suomen maakuntavaltuutettu.
 3. Minulle tärkeitä aiheita ovat kotien ja perheiden hyvinvointi, taloudellisesti vahva Keski-Suomen maakunta, sekä kolmas sektori.

www.kati-erika.fi

seppä

Sirpa Seppä, Lempäälä

 1. Kokoomus, Pirkanmaan vaalipiiri
 2. Olen 50-vuotias yrittäjä Lempäälästä. Tarjoan markkinointipalveluita pk-yrityksille.
 3. Kasvua ja hyvinvointia syntyy vain yritysten kyvystä tehdä kauppaa. Yritystoimintaa vaikeuttavaa byrokratiaa on purettava. Työllistämistä on helpotettava etenkin pienissä ja nuorissa yrityksissä. Julkiset palvelumarkkinat on avattava yritysten kilpailulle. 

www.sirpaseppa.fi

hurmalainen

Ahti Hurmalainen, Espoo

 1. Kristillisdemokraatit, Uusimaa
 2. Olen 54-vuotias yrittäjä/toimitusjohtaja oikeudellis-taloudellisella sektorilla sekä myös metsäalalla.
 3. Yrittäjyys on minulle tärkein asia. Järjen käyttö on sallittua, tarvitaan vähemmän holhousta ja enemmän luottamusta ihmisiin. Arvonlisävero maksuperusteiseksi, henkilöverotusta kevennettävä ja eriarvoisuus yritysten koon perusteella poistettava. Alkoholivero on saatava eurooppalaiselle tasolle. Yrittäjällä on oltava oikeus pitää yrityksensä auki silloin kun se on hänelle järkevää.

www.facebook.com/ahti.hurmalainen

graeffe

Petri Graeffe, Järvenpää

 1. Kokoomus
 2. Olen 46-vuotias Uudenmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Järvenpäästä. Vahvimpia puoliani ovat johtaminen ja yritystoiminnan tunteminen. Olen ollut liki 20 vuotta pk-yritysten tai järjestöjen toimitusjohtajana.
 3. Teemani ovat: Työ. Talous. Turvallisuus. Suomi tarvitsee lisää työtä ja työpaikkoja. Tässä oleellista on yrittäjyys, aktiivinen myyntityö, kannustava palkkaus ja mahdollisuus joustavasti tehdä myös osa-aikatyötä. Valtion ja kuntien toimintaa tulee tehostaa, verotusta ei voi enää kiristää, vaan sitä pitäisi pystyä keventämään. Mielestäni Suomen tulee aloittaa Nato-hakemuksen valmistelu mahdollisimman pian.

www.petrigraeffe.fi