Työmatkavähennykset säilytettävä

Keskustan kansanedustaja ja eduskunnan tarkastusvaliokunnan varapuheenjohtaja Olavi Ala-Nissilä osuu naulankantaan ja taloutemme akilleen kantapäähän tyrmätessään ajatukset työnteon kannusteiden ja korvausten leikkauksesta. (Aamulehti, Satakunnan Kansa, Kaleva 24.10.2015.)

Ala-Nissilän näkemyksen kirvoitti liikkeelle oppositiopuolue Vihreiden vaihtoehtobudjetissa tehty esitys siitä, että noin 200 miljoonan koulutussäästöt korvattaisiin leikkaamalla kilometrikorvauksia ja alentamalla työmatkavähennyksiä.

Asioita voi yhdistellä haluamallaan tavalla, kuten tässä tapauksessa kilometrikorvauksen ja koulutuksen. Tärkeintä olisi kuitenkin ymmärtää, että juuri työnteosta maksetut korvaukset eivät ole paras leikkauskohde tällaisena aikana. Käytännössä kustannustenkorvauksista ja erilaisista kannusteista leikkaaminen rinnastuu veronkorotuksiin.

Itse asiassa, jos korvattavaa ja muuta työajoa sekä työmatkavähennyksiä olisi enemmän ja yhä useammalla suomalaisella, saisimme lisää verotuloja koulutuksenkin kulujen kattamiseen.

Ollaan iloisia jokaisesta työmatkavähennykseen menevästä eurosta! Kyllä ne eurot yrittäjän ja palkansaajan taskunpohjalta päätyvät maan taloutta pyörittämään.

Jarmo Hyvärinen, puheenjohtaja, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA