Mielenilmaus poiki eroja, mutta myös lisää jäseniä

Perjantain mielenilmaus aiheutti liikehdintää puolesta ja vastaan. MMA:kin menetti muutaman jäsenen, jotka ilmoittivat, että eivät halua enää kuulua mihinkään ammattijärjestöön.

Yllättävää ja hienoa on, että myös saimme uusia jäseniä. Siksi, että emme lähteneet mukaan mielenilmaukseen, emmekä edes kehottaneet jäseniämme osallistumaan ja työtaistelutoimista sanouduimme selkeästi irti. Puheenjohtajamme Jarmo Hyvärinen kuitenkin linjasi, että sopimusoikeuden ja -vapauden puolustaminen hallituksen pakkotoimia vastaan on hyväksyttävää.

Kannanottomme mielenilmaukseen poiki myönteistä palautetta. Facebook-päivityksemme tavoitti yli 10 000 henkeä ja Twitterissä saimme kannustavia viestejä.

Jäsenistö viestitti, että saavutetut edut voivat olla muutettavissa. Enemmistö on valmis tarttumaan kuuppaan silloin, kun veneen reunat lähestyvät vedenpintaa sekä sisä- että ulkopuolelta. Niidenkin edestä, jotka huutavat apua. Että saavuttaisimme yhdessä vastarannan – sekä me että työelämään tulossa olevat sukupolvet.

Myynnin ja markkinoinnin alalla työllisyys ja toiminta perustuvat talouden pyörien pyörimiseen. Me halusimme ja haluamme edelleen jatkaa ongelmien ratkaisua neuvottelemalla. Keskusjärjestömme Akava onkin ottanut hienosti aktiivisen roolin: tekee uusia ehdotuksia eikä jää neliraajajarrutukseen. Tuemme toimia, joilla edistetään Suomen talouden nousua ja sitä kautta jäsenkuntammekin parasta.

Mahdolliset tulevat lomarahaleikkaukset, työajan pidennykset ja muut juustohöylällä vedettävät leikkaukset kuulostavat oikeudenmukaisemmilta kuin vain tiettyihin matalapalkkaisimpiin ryhmiin kohdistuvat toimet. Juustohöyläys on pieni hinta siitä, että Suomi pyörisi paremmin. Oma työpaikka lämmittää enemmän, jos naapurillakin on työtä.

MMA tahtoo rakentaa eikä rikkoa. Joskus tosin joutuu uuden edestä jotakin vanhaa vähän purkamaan.

Juha Häkkinen, toiminnanjohtaja, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA